Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Een bedrijf aan huis starten in de gemeente Zaanstad

Wil je een bedrijf starten maar niet gelijk een bedrijfspand huren of kopen? Veel startende ondernemers in de gemeente Zaanstad kiezen ervoor om vanuit huis te starten met ondernemen. Maar mag dit?

Aan huis een bedrijf starten?, zo werkt het!

Goed nieuws! Een bedrijf aan huis starten in de gemeente Zaanstad is toegestaan. Aan huis verbonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten vanuit huis dragen namelijk bij aan de werkgelegenheid en levendigheid in de stad.

In de gemeente Zaanstad werkt een groot deel van de startende ondernemers vanuit huis. De volgende beroepen worden gestimuleerd om vanuit huis te werken:

  •     zakelijke dienstverlening
  •     (para) medische beroepen
  •     therapeutische beroepen
  •     creatieve sector
  •     kunstzinnige beroepen

Belangrijke voorwaarde

Een bedrijf starten vanuit huis is in de gemeente Zaanstad dus geen probleem. Aangezien je woning en de woonwijk primair bedoeld is om prettig te kunnen wonen moet er wel voldaan worden aan de aan de onderstaande voorwaarden:

  • -de woonfunctie van het huis blijft behouden;
  • -het bedrijf maximaal 30% van de bruto vloeroppervlakte van het hoofdgebouw en erfbebouwing beslaat, met een maximum van 45 m2;

Let op: detailhandel, horeca en beroepen die (milieu)overlast bezorgen, zijn niet toegestaan.

Bestemmingsplan

Wil je exact weten wat wel en niet mag op jouw woonadres raadpleeg dan het bestemmingsplan van de gemeente Zaandstad.

Impact op de omgeving

Belangrijk is om altijd goed in te schatten wat de impact van jouw ondernemingsactiviteit is op het gebruik van jouw woning en de omgeving. De uitoefening van je bedrijf mag namelijk geen overlast veroorzaken. Deze overlast kan in vele vormen, vaak onbewust en onbedoeld, wel snel ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lawaai, geur en parkeer- en verkeersdrukte. Wat je natuurlijk niet wilt is dat je jouw bedrijf aan huis moet sluiten omdat je niet voldoet aan de eisen of dat er klachten komen van de buren. Twijfel je of je voldoet aan alle voorwaarden, neem dan contact op met de gemeente Zaanstad.

Meer weten over waar je nog meer op moet letten als je een bedrijf aan huis start? Lees dan ook dit kennisartikel.

Contactformulier

agenda

Data ophalen ...

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer