Of u nu een inspirerende werkplek zoekt, een kunstzinnige locatie nodig hebt, of behoefte hebt aan een plek om te sporten. Het Makelpunt helpt u met het vinden van de ideale ruimte.

Het hoofddoel van dit gratis platform is om leegstand in gebouwen te verminderen en tegelijkertijd samenwerking tussen culturele, maatschappelijke en commerciële partijen te bevorderen. Via de website kunnen vastgoedeigenaren of particuliere eigenaren hun ruimtes aanbieden. Het is ook mogelijk om ruimtes aan te bieden die een uur tot een dagdeel beschikbaar zijn. Potentiële huurders kunnen zo gemakkelijk geschikte ruimtes vinden of zoekvragen indienen. Het Makelpunt zorgt voor een directe match zonder tussenkomst van de gemeente.

Samenwerking met de stad
Als onderdeel van de gemeente werkt Makelpunt Zaanstad samen met zorginstellingen, (culturele) organisaties, kerken, onderwijsinstellingen, stichtingen en verenigingen. De rol van de gemeente is faciliterend; ze houdt de website actief, maar verhuurders en huurders maken zelf afspraken over de locatie.

In eerste instantie is het Makelpunt een pilot, deze duurt tot 1 september 2024. Daarna gaat de gemeente kijken of het Makelpunt erin slaagt om vraag en aanbod naar en van ruimtes bij elkaar te brengen.

Het Makelpunt is een initiatief dat voortkomt uit de Aanpak Leegstand. De gemeente hoopt leegstand te bestrijden door leegstaande ruimtes aan te bieden aan (maatschappelijke) initiatieven die een ruimte nodig hebben. Ook geeft het de gemeente inzicht in welke panden leeg staan en naar wat voor ruimtes vraag is.

Meer weten?
Wilt u weten hoe Makelpunt het best kan bijdragen aan u als particulier of voor uw organisatie? Neem dan contact op via makelpunt@zaanstad.nl.

Terug naar overzicht