Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Bites & Business Zaanstreek

Bites & Business is hét netwerk voor ondernemende vrouwen. We organiseren op meer dan 25 plaatsen in het land netwerkdiners waarin je nieuwe mensen leert kennen en gebruik kunt maken van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. We bieden allerlei mogelijkheden om jezelf te laten zien en je aanbod onder de aandacht te brengen van meer dan 3.000 ondernemende vrouwen.  We organiseren workshops, trainingen en weekenden in binnen en buitenland, waarin je in een informele en ontspannen sfeer kunt leren, van experts en van elkaar.

Hoe het begon

Bites & Business is opgezet door Marijke Krabbenbos (1972). Ze begon in 2006 met zelfstandig ondernemen (IdeaCompany) en vond bij de andere netwerken niet wat ze zocht. In 2007 organiseerde ze de eerste avond bij haar thuis in Amsterdam, in juni 2010 waren er inmiddels (twee)maandelijkse avonden in 16 steden en in 2018 zijn er vestigingen in 25 steden.

Lokaal georganiseerd

Elk stad/regio heeft één of meer coördinatoren. Zij passen de formule toe in hun eigen stad, ondersteund door B&B Centraal. Een soort franchiseformule, dus. De ledenadministratie en facturering worden centraal geregeld. 

De principes

Bij Bites & Business richten we ons op Share, Shine en Grow.

Share: we geven leden volop de gelegenheid om verhalen, kennis, ideeen en contacten te delen. 

Shine: we geven leden volop de gelegenheid om zichzelf en hun aanbod te laten zien aan de anderen.

Grow: we geven leden volop de gelegenheid om te leren van elkaar en van een trainer. Altijd in een ontspannen en informele setting, regelmatig gecombineerd met een buitenlandse reis.  

Het concept van Bites & Business is gebaseerd op een aantal pijlers:

1. Mensen vinden het leuk om andere mensen te leren kennen en dat gaat vooral goed tijdens etentjes
2. Niet iedereen is van nature goed in netwerken, men heeft soms wat hulp of aansporing nodig
3. Iedereen kent andere mensen en heeft interessante dingen te vertellen, ongeacht welk beroep of welk niveau
4. Mensen kunnen elkaar vaak verder helpen, mits ze weten waar de ander naar op zoek is
5. We kunnen altijs leren van elkaar en doen dat graag in een informele setting

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer