Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Gemeente Zaanstad zet zich in voor startende ondernemer

02 februari 2021

De Gemeente Zaanstad en Stichting Startersloket hebben de handen ineengeslagen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen. Per heden heeft de Gemeente Zaanstad voor haar inwoners een online Startersloket. 

Startersloket Zaanstad nu online!

Met dit initiatief bieden wij (oriënterende) starters een online platform waar zij terecht kunnen met (hulp)vragen, zoals: Wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Met welke belastingen krijg ik te maken? En wie kan mij als (startende) ondernemer binnen de gemeente helpen? 

“Het Startersloket voorziet duidelijk in een behoefte en biedt onze (startende) ondernemers een onafhankelijk een deskundig klankbord. Ondersteuning van de (startende) ondernemer is juist ook in deze tijd van groot belang om te werken aan een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat”, aldus Wethouder Hans Krieger van de Gemeente Zaanstad. 

Ondernemende gemeente

De Gemeente Zaanstad heeft een rijke ondernemende historie en wilt zich hiervoor blijven inzetten. Er zijn hier vele mooie bedrijven en gedreven ondernemers gevestigd. We willen de startende ondernemer een kansrijke uitgangspositie bieden. Bij ons Starterloket kunnen onze inwoners terecht voor onafhankelijk advies. We steken graag tijd en energie in onze startende ondernemers om ook in de toekomst de bedrijvigheid en bedrijfsdynamiek in de gemeente te waarborgen.   

Toegevoegde waarde

Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking, aldus Joeri Goede van het Startersloket. “De gemeente kan haar inwoners nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn, zowel vóór als tijdens het ondernemerschap. We willen voorkomen dat de startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze terecht kunnen met hun ondernemersvragen. Daarnaast vergroten we door deze samenwerking de kans op succesvol ondernemerschap, of kunnen oriënterende ondernemers tijdig en weloverwogen beslissen om uiteindelijk toch niet te starten.”  

Startpunt

Kortom het Startersloket is hét startpunt voor iedereen in de Gemeente Zaanstad die overweegt om voor zichzelf te beginnen. Per direct kunnen (startende) ondernemers zich aanmelden voor leerzame webinars en vindt men op het loket vele nuttige kennisartikelen, verschillende rekentools, interessante downloads, actualiteiten en gemeentelijke informatie. Ook staan er tijdens kantooruren ervaren ondernemersadviseurs klaar om via chat, mail of telefoon ondernemersvragen te beantwoorden. 

Regionale kennispartners

agenda

Data ophalen ...